VOLG ONS LinkedIn Link Facebook Link RSS Feed Link Twitter Link

Piping Cargill

Medewerkers aan het woord

Nordin voelt zich thuis bij TMS

Nordin Rahaoui (30 jaar) is werfleider bij TMS Industrial Services. Hij stuurt zijn personeel aan, maakt planningen en ziet erop toe dat alles juist verloopt bij de klant. De studie die hij heeft gevolgd komt niet overeen met het werk wat hij nu doet. “Ik heb Elektrische Installaties gestudeerd en ben nu eigenlijk met iets heel anders bezig.”

Nordin werkt inmiddels al acht jaar bij TMS. “Het blijft boeiend werk en de werksfeer is erg goed. Ik voel me hier thuis en heb geen indruk dat er negatieve energie aanwezig is. De bedrijfscultuur is zeer sociaal en je wordt betrokken bij alle activiteiten.”

De opdrachten die TMS uitvoert, onder andere decontaminatie, onderwater stofzuigen en deco-dokken, vindt Nordin zeer interessant. In de toekomst hoopt Nordin nog veel contracten af te sluiten voor TMS om zo meer werknemers aan het werk te zetten.
 

"Ik blijf altijd dingen bij leren", aldus Jean Luc

Jean Luc van de Berg is al sinds 2007 in dienst bij TMS Industrial Services. Hij begon als pijpfitter lasser en werkte later als meewerkend ploegbaas. Nu is hij brigadier werfleider piping. “Elke nieuwe werf zie ik als een nieuwe uitdaging. Ik blijf altijd dingen bij leren.”

Jean Luc heeft TMS leren kennen op verschillende werven. “Ik zag hoe goed die mannen te werk gingen en hierdoor kreeg ik veel vertrouwen in de firma TMS.“

En na al die jaren gaat Jean Luc nog steeds met veel plezier naar zijn werk. “Er heerst een erg goede sfeer bij TMS. Er wordt een grote zelfstandigheid gegeven aan de werknemers en er zijn vele mogelijkheden voor werknemers om zich te ontplooien. Daarnaast is er door de vele activiteiten die TMS doet, een grote werkzekerheid.”
 

Dean Verbist: "Bij TMS krijg je de kans!"

De jonge Dean Verbist werkt nu ruim een jaar voor TMS Industrial Services en is zeer enthousiast over zijn functie als fotolasser. Binnen TMS volgde hij een opleiding tot fotolasser. “Uiteraard was het in het begin best lastig, maar speler der wijs begon ik er goed in te worden en het erg leuk te vinden. En nog steeds, ik heb nog steeds veel plezier in wat ik doe.”

De leukste opdracht vond Dean toen ze binnen in tankleidingen moesten lassen. “Hiervoor werd de tank in de helft geslepen en de hoed door de kraanbestuurder verwijderd. Toen hebben we met twee lassers een rooster leiding moeten lassen en werden er van elk drie foto’s genomen voor onderzoek.“
 
Dean is via via bij TMS terecht gekomen. “Van mijn maten die al voor TMS werkten, kreeg ik goede reacties over het bedrijf. Het was mij bekend dat TMS een zeer groot bedrijf was en dat dit bepaalde voordelen biedt. Deze redenen heeft me uiteindelijk doen besluiten om te solliciteren.”
 
Voor TMS heeft Dean bij een ander bedrijf gewerkt als fotolasser, maar hier kreeg hij niet de benodigde opleidingen. “Bij TMS krijg je zeker de kans om opleidingen te volgen en daar moet je zeker gebruik van maken. Hoe meer je kunt laten zien, hoe meer ze op je kunnen rekenen. Daarnaast is het een erg leuk bedrijf om te werken. De sfeer is zeer aangenaam en je leert iedereen echt kennen. Er worden veel vriendschapsbanden gecreëerd en dat vind ik wel belangrijk. Als je je collega’s niet vertrouwt, zou er een slechte communicatie zijn.“


Marco kent de bedrijven van zijn klanten van binnen en van buiten

Marco Meinstma (44 jaar) heeft het heel erg naar zijn zin bij TMS. "Het fijne van TMS is dat je de ruimte krijgt creatief te zijn en eigen ideeën aan te dragen. Daardoor kan ik steeds verder groeien in mijn vak. Dat geeft me energie en veel werkplezier. Elke dag weer ga ik met plezier naar “mijn” klanten. En mijn loopbaan is nog altijd in ontwikkeling. Schitterend toch?"

Zeven jaar geleden kwam Marco bij TMS binnen als constructiebankwerker. Gaandeweg kwamen daar lassen, plaatwerken en CNC plasma snijden bij. "Aanvankelijk werkte ik in de werkplaats in Moerdijk, maar inmiddels zit ik meer en meer in de buitendienst. Met een aantal collega’s doe ik projecten bij klanten on-site. Daar verzorgen we bijvoorbeeld kleine aanpassingen aan machines. Maar we installeren ook staalconstructies, doen leidingwerk en bouwen transportsystemen, verzorgen nieuwbouwprojecten of bouwen delen van fabrieken om. Ook revisie en reparatie van machines of delen daarvan nemen we voor onze rekening. Alles wat met staal te maken heeft, valt binnen ons werkgebied."

TMS detacheert ook technisch personeel. Dat kan voor enkele dagen zijn of voor langere tijd. Zo vervangen vijf technici van TMS op dit moment twee productielijnen in een glasfabriek die de flesjes van Nederlands bekendste bierbrouwer produceert. Marco fungeert hier als schakel tussen de klant en zijn mensen. "De communicatielijnen zijn kort en onze expertise is heel breed. Doordat we regelmatig bij onze klanten op de werkvloer zijn, kennen we hun bedrijven van binnen en van buiten. Is er ondersteuning nodig, dan kunnen we die snel bieden. Dat werkt erg prettig, voor beide partijen."
 

Benny Feys haalt voldoening uit het opleiden van jonge en gemotiveerde werkkrachten

Benny Feys: "Binnen TMS Industrial Services ben ik werkzaam als brigadier van de afdeling Pompen. Mijn taak bestaat er onder andere uit om de klanteninterventies te plannen, het reviseren van de pompen in de werkplaats in goede banen leiden en het opleiden van nieuwe werkkrachten"

Voordat Benny bij TMS begon, werkte hij als lasser in een Antwerps havenbedrijf. Aangezien daar als lasser weinig doorgroeimogelijkheden waren en hij toe was aan een nieuwe uitdaging, is hij gaan solliciteren bij TMS. Ondertussen werkt hij al ruim elf jaar voor TMS Industrial Services. "Ik ben gestart als constructielasser, daarna heb ik een tijdje als pijpfitter-fabriceur gewerkt. Hierna ben ik doorgegroeid tot  tijdelijk brigadier en uiteindelijk tot brigadier."

Eén van de meest uitdagende taken binnen zijn huidige functie is het opleiden van jonge en gemotiveerde werkkrachten. "Dit geeft mij heel veel voldoening. Binnen de firma worden er ook de nodige kansen gegeven aan jonge mensen om zich in te werken in het bedrijfsleven. Hiervoor worden dan ook de nodige opleidingen voorzien."

"Na elf jaar werk ik nog steeds met veel plezier voor TMS, er heerst een zeer aangename werksfeer. TMS is ook een bedrijf in volle groei dat een mix van ervaren en jonge dynamische werkkrachten in dienst heeft! Hierdoor zal ik TMS als werkgever maar ook als opdrachtgever altijd aanbevelen!"